Wie ben ik?

 

Wie ben ik?

Willem Klopper

Mijn naam is Willem Klopper. Geboren in 1963, dus nu 57 jaar oud.
In het dagelijks leven ben ik leerkracht basisonderwijs in Assendelft, Zaanstad. Dat heb ik alle 36 jaar dat ik dat doe met veel plezier gedaan.

Mijn grote passie is fotografie. Ik ben niet iemand die zich op één aspect richt, maar vind alle takken van fotografie boeiend en leuk om te doen. Zo ben ik jarenlang huisfotograaf geweest van verschillende concertzalen en heb ik honderden concerten vastgelegd van vele verschillende bands.

Introducing Pendragon

Maar ook bruiloften, bedrijfsfotografie en fotoshoots vind ik erg leuk om te doen.
Dit combineren met mijn fulltime baan is een uitdaging, maar die zijn er om aan te gaan.
Ik heb inmiddels mijn foto’s op heel wat CD- en DVD-covers staan en daar ben ik best trots op.

Ook het fotograferen van dieren trekt mij enorm. Van het oogje van een mier of kevertje (macro) tot het fotograferen vanuit een fotoschuilhut of in een dierentuin… ik vind het heerlijk en zowel ontspannend als inspannend!

Portretten en fotoshoots zijn dingen die ik al vaak gedaan heb, maar waar ik nog verder in wil ontwikkelen mbv mijn studio-apparatuur.

Het nabewerken van foto’s vind ik belangrijk. Ik ben geen ‘purist’ die het bewerken van foto’s verfoeit; het is tegenwoordig een wezenlijk deel van de fotografie. Uiteindelijk telt het eindresultaat en dat kan anders (beter)  zijn dan wat er uit de camera kwam. Maar zoals zo vaak geldt ook hier: overdaad schaadt!

Ik hoop dat u van mijn foto’s geniet en schroom niet om me op te zoeken op facebook of via deze site een commentaar achter te laten.

Willem Klopper