Wie ben ik?

Willem Klopper

Mijn naam is Willem Klopper. In het dagelijks leven ben ik leerkracht basisonderwijs van een groep 8 in Assendelft, Zaanstad.
In 2005 ben ik begonnen met fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera. Voor die tijd – in het analoge tijdperk – was ik wel bezig met fotografie, maar bleef het bij een bescheiden hobby.
Toen ik met een van mijn eerste probeersels voor de grap meedeed aan een fotowedstrijd van Canon, was de verbazing dan ook groot dat mijn inzending uit ruim 60.000 inzendingen de eerste prijs in zijn categorie had gewonnen.

Met de camera en lenzen die ik toen gewonnen heb ben ik me wat serieuzer met fotograferen bezig gaan houden.

 

Winnaar Canon wedstrijd in de categorie: spelen met je eten

Ik hou van muziek. Ik ga regelmatig naar concerten en de fototas gaat eigenlijk altijd mee. Op die manier kwam ik in contact met verschillende bands en artiesten uit binnen- en buitenland die de foto’s die ik maakte mooi vonden.

Zo ben ik een paar jaar de vaste fotograaf van de band Intwine geweest en heb ik tientallen van hun optredens vastgelegd. Tot de band uit elkaar ging zijn mijn foto’s gebruikt voor posters en cd’s.

Ook in het progressieve rockwereldje (mijn favoriete muziek) kregen mijn foto’s meer aandacht. Bands als Marillion, Pendragon, IQ, Spock’s Beard, Neal Morse, enz. gebruikten mijn foto’s voor CD- en DVD-hoesjes en publicaties in tijdschriften.

Ik werd gevraagd om huisfotograaf te worden van “De Waerdse Tempel”, een grote concertzaal in Heerhugowaard. (plaats voor 2300 personen). In de paar jaar die ik daar gewerkt heb als concertfotograaf, heb ik alle concerten die daar plaatsvonden gefotografeerd voor de website van de Waerdse Tempel.

Een aantal namen van bands en artiesten die ik heb gefotografeerd:

YES
TOTO
Golden Earring
Bløf
Marco Borsato
Marillion
Joe Bonamassa
Jethro Tull
Ilse de Lange
van Velzen
de Dijk
Krezip
Within Temptation
Solomon Burke
Motorhead
Kool and the Gang

Alan Parsons
Guus Meeuwis
Saga
Paul Carrack
Living Colour
The Dubliners
Racoon
… en vele anderen

Op 1 januari 2012 sloot de Waerdse Tempel haar deuren en sinds die tijd is het concerten fotograferen op een laag pitje komen te staan. Ik houd me nu meer bezig met diverse andere dingen, waaronder natuurfotografie, maar ook fotoshoots met zowel kinderen als volwassenen en bruiloften fotograferen komt met regelmaat voor. Dit laatste is echter met een full time baan moeilijk te combineren.

In 2015 heb ik met twee foto’s een fotowedstrijd gewonnen die was uitgeschreven door de gemeente Zaanstad. Dat was met deze foto’s:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2017 heb ik de winnende foto gemaakt van de ELFIA-fotowedstrijd. Deze foto zal komend jaar op de posters en folders van Elfia te zien zijn. Dit is een festival met 15000 bezoekers. (www.elfia.com)

Neem gerust een kijkje in de gevarieerde fotogalleries op mijn site en aarzel niet om een commentaar achter te laten of contact op te nemen indien u vragen en/of opmerkingen hebt.Willem Klopperuk-flag-3

 

Click on the flag for English version